http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 salate, 1 ceapă, 7-8 căţei de usturoi, 1 lingură ulei, 50 g slăninuţă, 2 ouă, sare, 3 l apă.

Mod de preparare: Într-o oală, se pune la fiert ceapa şi 3-4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt. Când sunt aproape fierte, se adaugă salata spălată bine şi tăiată bucăţi.

Separat, se căleşte slăninuţa tăiată feliuţe subţiri şi restul de usturoi tocat. După ce s-au rumenit, se răstoarnă peste supă.

În tigaia în care s-a prăjit slănina, se face o omletă, care se taie în cuburi şi se adaugă la supă, înainte de a fi servită.

După gust, poate fi servită cu puţină zeamă de lămâie sau oţet.