http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de salată verde cu slănină

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 buc. salata verde, 100 g slanina, 1/2 lingura faina, o lingura untdelemn, 2 buc. oua, 1 buc. ceapa, patrunjel, 1 1/2 l apa, sare, 1-2 lingurite otet.

Mod de preparare: Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Cind apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 lingurita de otet, apoi treptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt..
Se serveste la masa cu saleuri.