http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de roşii minestrone rece
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Supă de bază minestrone, 2 roşii curatate de pielite si de seminte, uscate si tocate, un catel de usturoi cojit, 1/4 cana de ulei de masline, frunze proaspete de magheran sau oregano.

Mod de preparare: Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (proportiile si lista depind numai de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-o cratita cu 3 l de apa usor sarata. Adaugati 100 g de mazare inghetata si fierbeti in vasul partial acoperit, pana ce zarzavaturile se pot intepa usor cu furculita, in jur de o ora.
Supa de baza minestrone trebuie sa fie bine racita pentru a obtine aceasta reteta racoroasa de vara.
Incalziti usturoiul si uleiul de masline intr-o tigaie, si prajiti rosiile cuburi in grasime, timp de aproximativ 3 minute. Luati de pe foc, condimentati cu sare si piper, apoi amestecati cu frunzele de magheran.
Amestecati bine cu supa de baza, puneti in castron si garnisiti cu rosii.