http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de roşii cu legume
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 1/2 l apa, 1 kg rosii, 1 morcov mare, 1 patrunjel mare, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 1 lingura marar, patrunjel si leustean tocat, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri orez, sare.

Mod de preparare: Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu 1/2 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea de zarzavat morcovul, patrunjelul si ceapa si se pun la fiert cu 1 litru apa, pina ce tot zarzavatul se moaie. Apoi se strecoara si la zeama de zarzavat se adauga zeama de rosii, orezul, ardeii grasi taiati in patru, sarea si zaharul, lasind sa fiarba acoperit pina cind orezul este pe jumatate fiert. Se adauga uleiul si se lasa sa mai fiarba pina cind orezul este bine fiert. Se adauga mararul Aceasta supa este delicioasa si rece.