http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pui cu găluşte
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui (1,7 kg), sare, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 3 cuisoare, 1 ou, 50 g malai, 1 legatura patrunjel verde, piper, 200 g orez (cu bobul lung), o cutie (250 g) rosii decojite, 500 g varza dulce, sos Worcester.

Mod de preparare: Se spala puiul si se introduce intr-o oala mai mare. Deasupra se toarna doi litri de apa si o lingurita de sare si se pune la fiert.
Cand apa clocoteste, se adauga ceapa (curatata), foaia de dafin si cuisoarele si se lasa toate sa fiarba o ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate puiul, se curata de piele, se desprinde carnea de pe oase si se taie cubulete.
Din carne se iau 200 g, se toaca marunt, se framanta cu oul, malaiul si jumatate din patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza. Cu mainile ude, se formeaza 20 de galuste mici.
Se strecoara zeama printr-o sita, se degreseaza si se pune din nou pe foc. Se fierbe in ea orezul (10 minute), dupa care se adauga rosiile taiate marunt (se fierb si ele 10 minute), varza tocata si carnea taiata cubulete si se mai fierb inca 3 minute.
Galustele de carne se fierb circa 10 minute in apa cu sare.
Se drege supa cu sos Worcester si sare (daca mai e nevoie), se introduc in ea galustele de carne si se presara cu patrunjelul verde tocat.