http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pasăre cu legume (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepţi de pui, 2 vinete, 2 dovlecei, un fir de praz, 2 bucăţi de fenicul, 4 roşii, 2 morcovi, 2 cartofi, 200 g fasole galbenă păstăi, 50 ml ulei de măsline, o linguriţă de pudră de curry, sare, piper, pătrunjel, smîntînă, iaurt.

Mod de preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se pun în apă rece, ca să nu se oxideze şi să se închidă la culoare.
Prazul şi feniculul se curăţă, se spală şi se taie în rondele, respectiv în felii subţiri. Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii sau în cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul, feniculul, vinetele şi se călesc două minute.
Se pune o oală cu trei litri de apă la fiert şi cînd începe să cloco­tească se pun piepţii de pui tăiaţi în cu­buri. Se ia spuma, se adaugă le­gu­mele călite, morcovii, sarea şi piperul.
Se lasă la fiert 20 de minute şi se pune fasolea galbenă, tăiată în bucăţele, roşiile fără pieliţă, tăiate în cuburi, cartofii şi dovleceii.
Cînd legumele sunt aproape fierte se presară pudra de curry, se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă la fiert încă 20 de minute.
Se serveşte fierbinte, cu smîntînă sau iaurt.