http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 felii costita, 2 buc. morcov ras, 4 catei usturoi, o legatura marar, smintina, suc de lamiie, o lingura faina, 4-5 oua, sare, piper.

Mod de preparare: Costita taiata cubulete se caleste impreuna cu morcovii in putin ulei. Apoi se toarna 2-3 l de apa si se lasa pina ce morcovi sint fierti. Se adauga faina, frecata cu apa rece, pentru a nu se forma cocoloase. Ouale se sparg si se pun in supa pe rind. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pentru ca ouale sa se inchege. La sfirsit se pune mararul, usturoiul pisat, sarea, piperul, smintina si se acreste cu suc de lamiie, dupa gust.
Se serveste cu ardei iute.