http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de morcovi cu pesto
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pesto: 40 g patrunjel verde, 50 g alune (prajite si sarate), 40 g cascaval, coaja rasa de la 1 lamaie, 60 ml untdelemn.
Supa: 1 legatura morcovi (500 g), 1 cartof mare (160 g), 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 g smantana, sare, piper alb proaspat macinat.

Mod de preparare: Pesto: se aleg frunzele de patrunjel si se toaca marunt (eventual, in robotul de bucatarie) impreuna cu alunele. Se adauga cascavalul dat pe razatoarea mica, coaja de lamaie rasa si ea si se amesteca toate cu untdelemnul, pana se obtine o pasta.
Supa: se curata morcovii si cartoful, se taie bucati, se fierb 20 de minute in zeama de zarzavat si pe urma se zdrobesc cu mixerul si se mai trec, eventual, si printr-o sita. Inainte de-a o servi, supa se pune la incalzit, se incorporeaza smantana, se condimenteaza cu sare si piper.
La fiecare portie, se adauga cate o lingura de pesto.