http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de miel cu tarhon

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g carne de miel fără os, frunze de tarhon, oţet de tarhon, 2 morcovi, 100 ml smântână, 2 rădăcini de pătrunjel, 100 ml frişcă, 2 căţei de usturoi, 1 ou, 1 ceapă roşie, 1 legătură pătrunjel verde, 1 lămâie, 1 chiflă, făină, ulei, piper alb măcinat.

Mod de preparare: Ceapa tocată se înăbuşă în ulei, se adaugă carnea de miel tăiată cubuleţe, morcovii, pătrunjelul şi frunzele de tarhon tocate mărunt.

Se sărează, piperează, se căleşte puţin, se stinge cu zeamă de oase sau cu apă şi se fierbe. Se amestecă smântână cu făina şi se toarnă în supă, îngroşând-o.

Se condimentează cu oţet de tarhon, suc de lămâie şi se fierbe. Se adaugă frişca, fără a se fierbe. Se menţine caldă până la servire.

Se poate servi cu găluşte de chiflă: chifla se taie cubuleţe şi se prăjeşte, frunzele de pătrunjel se toacă mărunt. Se leagă compoziţia cu ou, se adaugă puţină apă, sare, piper măcinat, se amestecă bine, apoi se lasă deoparte.

Din compoziţie se formează găluşte şi se fierb în apă sărată clocotită. După ce au fiert, se clătesc şi se distribuie în bolurile de supă, apoi se toarnă supa caldă şi se decorează cu felii de lămâie şi pătrunjel verde tocat.