http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de măruntaie de miel

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaiele de la un miel, 50 g unt, 2 cepe, 1 1/2 l zeamă de carne sau oase, 2 ouă, 250 g făină, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Măruntaiele de la miel se fierb, se răcesc şi se taie foarte mărunt. Se amestecă cu sare, piper, pătrunjel tocat şi cepele tăiate şi înăbuşite în unt. Se face un aluat din făină, un ou întreg şi un gălbenuş. Se întinde aluatul, se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. Se umplu pătratele cu o linguriţă din compoziţia de mai sus. Se lipesc marginile cu albuş de ou şi se pun în zeama de carne cînd aceasta clocoteşte. Cînd sînt fierte, se scot în castron şi se toarnă zeama deasupra.
Se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.