http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de legume cu orez
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g varză albă, 3 morcovi, 1 ţelină mică, 2 cepe, 2 ardei kapia, 3 roşii, 1 lingură margarină, 3 linguri supă de legume (instant), sare, piper alb, 100 g orez.

Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Morcovii şi ţelina se curăţă şi se taie felii. Ceapa se curăţă şi se taie cubuleţe mici. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie bucăţele. Roşiile se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Se încinge margarina într-o oală, se adaugă legumele pe rând şi se călesc pe foc potrivit. Se toarnă 1,2 l apă şi se lasă să fiarbă acoperit circa 10 minute. Se micşorează focul şi se mai lasă să fiarbă fără capac circa 20 de minute. Se adaugă supa, sare şi piper după gust. Între timp, se fierbe orezul în apă cu sare. Se scurge şi se pune în supă.