http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de legume cu costiţă afumată

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 morcovi, 1 ţelină, 2 cepe, 2-3 foi varză, 2-3 roşii, 100-150 g mazare, sare, piper, 2 l apă, 1 lingură untdelemn, 100-150 g costiţă afumată, 2-3 căţei usturoi, 100 g caşcaval, 40-50 g macaroane.

Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală, apoi se taie mărunt şi se căleşte în grăsime. Se adaugă apa fierbinte sau, dacă se poate, zeamă de carne, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit împreună cu bucata de costiţă.
Cînd totul este bine fiert, se scoate costiţa şi se taie pătrăţele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie în bucăţele şi se introduc în supă odată cu mazărea şi costiţa. După cîteva clocote, se adaugă roşiile curăţate şi tăiate felii sau bulionul.
Cînd supa este fiartă, se potriveşte gustul cu usturoi pisat şi sare.
Se serveşte cu caşcaval ras pe deasupra.