Supă de legume cu broccoli şi conopidă
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 morcovi, 500 g broccoli, 1 conopidă, 300 g conopidă romanesco, 1 fir de praz, 1/4 ţelină, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, smântână, busuioc verde, busuioc uscat.
Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în rondele, respectiv felii.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun prazul, legumele tăiate şi se călesc până când se înmoaie.
Se pune o oală cu trei litri de apă la fiert, se adaugă legumele călite, broccoli şi conopida rupte în bucheţele mai mici, conopida romanesco tăiată în bucăţi mărunte, sarea şi piperul.
Se lasă să fiarbă până când legumele devin moi, se presară busuiocul uscat şi usturoiul pisat, se mai fierbe cinci minute, apoi se presară busuiocul verde tocat mărunt.
Se opreşte focul, se lasă să se răcească puţin, se pune ardeiul iute crestat şi se toarnă smântână după gust.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea deoparte timp de zece minute, apoi se serveşte.
În loc de smântână, se poate folosi iaurt slab sau sana.
|