http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de dovlecei (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 dovlecei mici, tineri, o ceapă verde, 1 morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 cană cu lapte, 750 ml apă, 2 linguri ulei, sare, mărar şi pătrunjel verde, 1/2 linguriţă boia.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală, se dau pe răzătoare. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se curăţă de coajă dovleceii şi se taie cuburi. Într-o oală pentru supă, se pune ulei, se înfierbantă, se pune morcovul şi pătrunjelul (rădăcina). Se călesc amestecînd mereu. Se toarnă apa, se lasă să înceapă să fiarbă. Se pun dovleceii şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă să fiarbă, cînd sînt gata se adaugă laptele şi se lasă să mai dea un clocot. Se încîlzeşte untul, se adaugă boiaua şi 1/2 linguriţă de făină. Se amestecă pînă formăm un sos. Se dă deoparte şi se adaugă smîntîna. Se toarnă în supă. Lăsăm să dea un clocot. Se dă deoparte şi se pune verdeaţă tocată. Se pune capacul.
Se serveşte cu pîine prăjită.