http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de cicoare creaţă

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 salate de cicoare creaţă, 50 ml untdelemn, 150 g costiţă afumată, 2 linguri făină, o ceapă, 3 ouă, sare şi piper după gust, pătrunjel verde, suc de lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de salată, bine spălate, se taie în patru-şase bucăţi fiecare şi se pun la fiert în doi litri de apă clocotindă cu sare. Separat, se călesc în untdelemnul încins, jumătate din cantitatea de costiţă, tăiată tăiţei, făina şi ceapa, fără ca făina să-şi schimbe culoarea. Se stinge acest rântaş cu apa în care a fiert salata şi se amestecă bine. Se toarnă apoi peste salată şi se lasă totul să fiarbă.