http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de ceapă cu sărăţele
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cepe potrivite, 50 g unt, 800 ml concentrat de pui, 1 buchet asortat de verdeata (patrunjel, telina, cimbru), 15 ml otet de vin, 150 ml vin alb sec (optional), 150 g aluat fraged pentru saratele, 30 g parmezan ras, 1 ou.

Mod de preparare: Caliti ceapa in unt pana se rumeneste, adaugati concentratul, buchetul asortat, un praf de sare si piper. Fierbeti timp de 30 minute. Scoateti buchetul si adaugati otetul.
Bateti oul cu 1 lingura de lapte. Intindeti aluatul intr-o foaie de 3 mm, ungeti cu ou si rulati. Taiati felii si coaceti la cuptor 20 min., la foc potrivit.
Serviti supa fierbinte cu saratele.