http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de cartofi simplă (dietetică)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa, sare, verdeata, o ceasca smintina, 1 galbenus, optional un pumn de taitei sau cuburi de piine alba prajita, 1,5 l apa.

Mod de preparare: Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt.