http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de cartofi şi morcovi (II)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g morcovi, 500 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 20 g unt sau margarina, 3/4 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 3/8 l suc de portocale (neacidulat), 1 lingura de smantana groasa, sare, piper, o bucata carnacior afumat, 1/2 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se curata morcovii si cartofii, se spala, se taie bucati. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se toaca si se calesc in untul incins. Se adauga si legumele si se calesc usor pana devin sticloase. Se adauga apa fiarta cu Vegeta sau Knorr si sucul de portocale, si se pune oala la fiert, pe foc mijlociu, cu capac, vreme de 20 de minute. Cand sunt gata, legumele se paseaza, apoi se toarna supa, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga smantana, se gusta de sare si de piper.
Separat, se prajeste carnaciorul taiat bucatele in putin unt. Se pune in supa clocotita si se lasa sa se infuzeze in ea, vreme de 5 minute.
La masa, se adauga in farfurii, patrunjelul tocat.