http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 20 g unt, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1,2 l zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 500 g fasole verde, 1 pahar smantana subtire, 150 g slaninuta afumata, 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se calesc in untul incins impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga maghiranul si condimentele, se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 10 minute.
Se curata fasolea, se spala si se taie fasii subtiri. Se paseaza supa (printr-o sita ori cu mixerul), se incorporeaza smantana si fasolea si se lasa sa fiarba, la foc mic, inca un sfert de ora.
Se taie slaninuta fasii, se rumeneste intr-o tigaie (fara grasime) si se scurge pe hartie absorbanta. Se toaca si patrunjelul si se introduce impreuna cu slaninuta in supa, inainte de-a o servi.