http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de ardei gras

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ardei gras, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 200 g branza telemea (mai uscata), 1-2 linguri smantana, 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat, 1 lingura de untdelemn fin, 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr), 3 lingurite de boia dulce, putin piper macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.
Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.
Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana.