http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cu găluşte de griş

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Supa de carne de vaca sau pasare.
Galuste: 2 oua, 1/2 lingurita unt(in lipsa untura), 5-6 linguri gris, sare.

Mod de preparare: Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase. Se adauga sare. Dupa ce supa a fost strecurata intr-o cratita curata, se pune pe foc. La primul clocot, se ia cu o lingurita muiata in unt din pasta de gris si se da drumul in supa care trebuie sa fiarba incet. Dupa ce s-a pus toata pasta in felul aratat, se acopera cratita(dar nu de tot), lasind sa fiarba incet 10 minute. Se ia capacul si se intorc galustele usor. Se scot din cratita cu lingura de spuma, se asaza in castronul de servit incet ca sa nu se sfarime si se toarna supa peste ele.