http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cu carne afumată şi fasole uscată

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g carne de vaca, 250 g carne afumata de porc, 200 g fasole uscata, 400 g cartofi, telina (frunze), 1 buc. varza, 2 1/2 l apa, sare, piper, 100 g smintina, o lingura faina.

Mod de preparare: Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca 1 1/2 ora se pot adauga cartofii taiati in felii, telina si varza taiata in sferturi. Se pune sare, piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Cind supa e gata, se amesteca smintina cu faina, se adauga putina supa si se toarna totul in cratita.