http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cu broccoli şi caşcaval
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g broccoli, 2 cepe, 1-2 linguri unt, 3/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 varf de cutit nucsoara, 1/2 pahar smantana.
Pentru garnisit: 2-3 linguri ulei de masline, 2 felii de paine, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se taie marunt.
Cepele curatate se toaca si se calesc in untul incins, pana ce devin sticloase.
Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de broccoli, restul se dunstuieste impreuna cu ceapa, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute.
Se incorporeaza cascavalul ras si se da intr-un clocot, dupa care se maruntesc toate in mixer.
Se mai pune o data supa pe foc, se adauga restul de broccoli si se mai lasa sa fiarba incet, 6-8 minute.
Se gusta de sare, piper si nucsoara si se introduce si smantana.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste in el painea taiata cubulete.
Supa se serveste calda, cu crutoane si codite de ceapa verde taiate marunt.