http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 radacina mare de telina (500 g), 2 cartofi (100 g), 1 ceapa, 20 g unt, 150 ml suc de mere, 1/2 l concentrat de pasare (Knorr + apa), sare, piper, nucsoara, 100 ml frisca batuta.
Painea cu cascaval: 6 felii de paine patrata (toast), 2 linguri ulei de floarea soarelui, 50 g cascaval ras, 100 g jambon (muschiulet afumat), 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se curata si se spala zarzavatul. Telina si cartofii se taie bucatele, ceapa se toaca marunt. Se incinge untul si se caleste putin ceapa, dupa care se adauga telina si cartofii, sucul de mere si zeama de carne. Se lasa 30 de minute sa fiarba la foc potrivit. Se paseaza (sau se maruntesc cu mixerul), se gusta de sare si piper. Se condimenteaza cu nucsoara rasa si la urma se incorporeaza frisca batuta.
Din cele 12 felii de paine se taie rondele (cu gura unui pahar) care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Deasupra se presara cascavalul ras. Se toarna supa in patru farfurii si in fiecare farfurie se pun rondelele de paine cu cascaval, patrunjel verde tocat si jambon taiat fasii.