http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri, 2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 g piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii, 1,125 l supa de pui din concentrat, 250 g spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici, 150 g smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare.

Mod de preparare: Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic. Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamiie pentru decor.