http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de praz cu pesto
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 fire de praz, 60 g unt, 2 căţei de usturoi, 3 cartofi, 1/2 ţelină, 125 ml smîntînă, 150 g parmezan, 1 lămîie, 1 lingură sos pesto, ulei de măsline, busuioc verde, sare, piper, grisine, crutoane sau pîine neagră.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie în rondele.
Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă prazul. Se căleşte, amestecîndu-se din cînd în cînd, pînă cînd se înmoaie, dar fără să se ardă.
Se pune totul într-o oală, se adaugă cartofii, ţelina curăţată de coajă şi spălată, sare, piper şi doi litri de apă.
Se lasă la fiert pînă cînd toate legumele s-au înmuiat, se opreşte focul şi se mixează.
Se adaugă smîntîna, sucul de lămîie, parmezanul ras şi se amestecă. Parmezanul se poate presăra deasupra supei in momentul servirii, dacă nu se doreşte o supă mai sărată la gust.
Se toarnă supa în boluri, se adaugă sosul pesto diluat cu puţin ulei de măsline, se decorează cu grisine, frunze de busuioc verde şi se serveşte imediat.
Se serveşte cu pîine neagră sau crutoane.