http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de legume (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 litri apa, 200 g cartofi, 1 buc. morcov mic, 2 buc. ceapa, 250 g rosii, citeva pastai de fasole, 3 catei de usturoi, 50 g unt, sare, verdeata tocata.

Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert intr-o oala mai mare, impreuna cu morcovul taiat mare, cartofii curatati si taiati bucati, usturoiul, rosiile bine coapte, rupte in bucati si sarea. Se fierbe cu vasul acoperit. Cind legumele sint bine fierte, se trec prin sita si crema obtinuta se mai da in citeva clocote.
Inainte de a se servi se adauga fasolea verde fiarta separat si taiata bucati mici, putin unt proaspat si patrunjel verde tocat.