http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de ciuperci (III)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 90 g unt, 1 ceapă mare tocată, 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri făină, 1 l concentrat de pasăre (apa+Knorr), 1 foaie de dafin, sare, piper proaspăt măcinat, 125 ml smîntînă.

Mod de preparare: Se freacă ciupercile cu un ştergar ud şi se taie codiţele. Se pune untul să se încingă într-o oală mai mare şi se călesc ceapa şi usturoiul pînă ce devin sticloase. Se adaugă ciupercile tăiate mai mare şi se prăjesc şi ele circa trei minute la foc iute, amestecînd întruna. Se presară făină peste ciuperci, se amestecă bine şi se sting cu zeama de carne fierbinte. Cînd dau în clocot, se adaugă foaia de dafin şi se mai lasă zece minute să fiarbă încet. Se scoate foaia de dafin şi se lasă supa să se răcească. Se trece prin sită (sau se introduce în mixer) pentru a obţine o cremă fină, se sărează, se piperează şi se pune din nou pe foc să se înfierbînte bine.
Înainte de a o servi, supa-cremă se drege cu smîntînă.