http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de ceapă
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapă, 1 kg cartofi, 1 linguriţă rasă cimbru, 2 foi de dafin, sare.

Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana ce cartofii se zdrobesc usor, apoi strecurati zeama printr-o sita iar ceapa si cartofii pasati-i. In piureul obtinut puneti cate putina zeama, pana obtineti o crema de consistenta unei smantani mai subtire. Potriviti de sare si puneti crema din nou la fiert pentru 10-15 minute.
Serviti cu crutoane de paine prajita.