http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 7-8 cartofi, 1 ciolan afumat, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină mică, 1 gălbenuş, 2-3 linguri smântână, sare, piper, tarhon.

Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu sare. În acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaugi în oală întregi după ce a trecut o oră de când fierbe ciolanul şi laşi totul pe foc mic. Când toate sunt gata, strecori zeama, o dai deoparte şi pasezi legumele. Adaugi în piureul de legume obţinut o parte din zeamă, potriveşti de sare şi piper şi dregi supa cu smântâna amestecată cu gălbenuşul. Pui şi carnea de pe ciolan tăiată bucăţele, presari puţin tarhon şi supa e gata.