Supă cremă de cartofi (dietetică) 
    
    Reţetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 15 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
    Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. pastirnac, sare, o lingura de unt (sau un galbenus de ou), verdeata, cuburi de franzela prajite.
    
  Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai cartofii, zarzavaturile se strecoara. Se adauga patrunjel verde tocat. 
Se serveste amestecata cu un galbenus sau unt pus in farfurie. Supa se toarna peste crutoanele din piine.
     
     |