http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de cartofi (I)

Timp de preparare: 2 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 buc. ceapa, o legatura patrunjel, un ou, 600 g cartofi, 1-2 linguri untdelemn, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, apa, sare, 2-3 buc. oase de vaca.

Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecind continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pina cind cartofii sint foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cind este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.