http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cleştar

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g pulpa vitel (manzat), 1 ceapa mare sau doua mai mici, 1 morcov (aproximativ 200 g), 200 g mazare verde, 2 l apa, sare, piper.

Mod de preparare: Aceasta supa speciala se pregateste doar din carne de vitel (manzat), care este mai slaba. Supa se poate servi si rece. Carnea de vita se curata de pielite si se taie cubulete, potrivite ca marime. La servire nu se va utiliza toata carnea, restul folosindu-se pentru alte preparate. Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa curatata si introdusa intr-un tifon, ca sa nu se imprastie in supa. Se adauga la inceput doar o mica cantitate de sare ca sa ajute la formarea spumei. Supa se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Carnea trebuie sa fiarba in clocote foarte mici. Trebuie sa fie perfect limpede. Se fierbe in vas descoperit, nu la oala sub presiune, aproximativ o ora. Trebuie sa ramana aproximativ 1,5 litri de supa. Carnea trebuie sa fie bine fiarta, dar nu trebuie sa se desire. Tocmai de aceea trebuie verificata periodic. Se inteapa cu o furculita. Daca este fiarta aceasta trebuie sa patrunda cu usurinta, dar bucatile de carne trebuie sa fie totusi compacte.(sa isi pastreze forma initiala). Cand carnea este fiarta, se adauga morcovul taiat cubulete si mazarea. Putem folosi un mix de legume (morcovi si mazare). Se fierbe doar 5 minute, dupa care se potriveste de sare si piper. Pentru aceasta supa, care este bine se fie usor mai picanta, se adauga boabe de piper taiata in jumatate, care sa aromatizeze supa fara sa o iuteasca prea mult. Daca am fiert o carne mai grasa, zeama rezultata se degreseaza in mod obligatoriu.
In farfurie se adauga 3-4 cubulete de carne, supa si legumele. Este foarte aspectuoasa si de aceea se serveste simpla, fara nici un alt adaos. Cine doreste poate alatura la aceasta supa si cateva crutoane aurii de paine. Servita rece, supa devine usor gelatinoasa. Este la fel de aspectuoasa si de gustoasa.