http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ciolan afumat, 1 kg morcovi, 200 g ceapa, 150 g telina, 100 g albitura, 450 g smantana, 5 galbenusuri de oua, 3 linguri faina, 30 ml otet, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina albitura intregi crestate si morcovul tocat cubulete si se fierb impreuna inca 20 min. Se ia de pe foc se scoate carnea se desozeaza si se taie marunt. Legumele intregi se scot. Intr-un bol se pun ouale ,smantana si faina se amesteca cu telul, se ia cu un polonic din supa si se toarna in bol amestecand continu pana se ajunge la o temperatura aproape egala cu supa. Tot continutul. Se toarna in oala si se adauga sare si otet dupa gust.
Se serveste calda cu patrunjel verde.