http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Şuncă fiartă în vin cu coriandru

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g şuncă (ideală este cea care are şi carne), 2 morcovi, 2 ardei graşi (chiar dacă sunt deshidrataţi), o ţelină, 4 foi de dafin, o lingură de coriandru, 1 l de vin alb de casă, boia dulce, 3 frunze de mentă.

Mod de preparare: Tăiem şunca în felii subţiri, peste care vom presăra sare şi o punem într-un vas acoperit. După 5 zile, o spălăm cu apă călduţă şi o punem la fiert într-o zeamă formată din vinul alb (1 l), 1 l apă fiartă în ajun cu frunzele de mentă, dafin şi coriandru. După o jumătate de oră, vom adăuga la fiert şi legumele tăiate în felii subţiri. După ce a fiert o oră, lăsăm şunca să se răcească în această zeamă. După aceea, o scoatem şi o punem într-o tavă să se usuce. Cine doreşte o pudrează cu boia. O altă variantă este afumarea acestei şunci delicioase. Zarzavatul fiert poate fi folosit drept garnitură.