http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Sufleu de spanac cu şuncă

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg spanac, 1 lingură făină, 1 pahar smântână, 2 linguri unt, 2 ouă, 100 g şuncă, sare, pesmet.

Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la o parte. Într-un vas, se prăjeşte puţin făina cu untul, se pune spanacul să se prăjească câteva minute, se adauga smântâna. Se ia de pe foc şi se amestecă bine, adăugând şi şunca tăiată pătrăţele. Se lasă să se răcească, apoi se pun gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.

Se aşează în forma unsă cu unt şi presărată cu pesmet fin. Se pune la cuptor, la foc potrivit, să crească.