http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Sufleu de legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, o mina pastai de fasole verde, 2 buc. cartofi, 6-7 buchetele de conopida, 1 lingura faina, 100 g unt, 1 ceasca lapte, 4 oua, 100 g cascaval, sare, piper.

Mod de preparare: Legumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu cele 4 galbenusuri, batind bine, apoi cu cascavalul ras si albusurile batute spuma. Se pune intr-un vas uns cu unt, se presara deasupra cascaval ras su bucatele de unt si se da la cuptor pentru 20-30 minute sa se rumeneasca. Se serveste imediat.