http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Sufleu de fasole verde
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1 kg fasole, 3 linguri unt, 3 oua, 2 linguri faina, 1 pahar lapte, 3 linguri brinza de oaie rasa sau zdrobita, sare.

Mod de preparare: Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un vas se pune pe foc untul sa se infierbinte, se adauga faina, se prajeste usor si se stinge cu laptele, amestecind mereu sa nu se faca cocoloase. Se ia de la foc si se adauga galbenusurile unul cite unul. Cind este aproape rece se adauga si albusurile batute spuma si amestecate cu brinza. In aceasta compozitie se pune fasolea scursa, se amesteca usor si se asaza totul intr-o forma unsa. Se pune la cuptor la foc potrivit. Se serveste cald.