http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Sufleu de ciuperci (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g ciuperci, 50 g unt, 3 oua, 1 chifla si jumatate, lapte pentru inmuiat, 1 lingura de pesmet, sare, piper macinat.
Pentru tapetarea formei: untura si faina.
Deasupra: 50 g unt topit sau cascaval sau sos de ciuperci.

Mod de preparare: Ciupercile se curata, se taie marunt si se calesc in unt cu sare pana cand zeama scade.
Chifla se inmoaie in lapte, se stoarce, se framanta si se amesteca cu galbenusul pana cand devine spumos. Se adauga ciupercile calite, albusul de ou batut spuma, apoi pesmetul.
Daca este necesar, se sareaza. Se toarna in forma de chec tapetata cu untura si faina si se fierbe pe aburi timp de 30 de minute in cuptor.
Se toarna pe un platou preincalzit si se serveste stropit cu unt topit, cu sos de cascaval sau cu sos de ciuperci.