http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Su Boregi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 640 g faina. 4 oua, 220 ml ulei de floarea soarelui, sare, 400 g branza, 1 manunchi de patrunjel.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas cu o suprafata plata mare. Se face o gaura in centru, in care se adauga ouale, sarea si un pic de apa, dupa care se framanta pana devine un aluat consistent.
Se separa aluatul in bucati lungi, pastrand o bucata mai mare decat restul. Se acopera bucatile cu un prosop ud si se lasa aluatul sa se odihneasca.
Se intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata acoperita cu un strat de faina de 1 milimetru grosime.
Bucata cea mare de aluat se aseaza pe fundul unui vas de gatit mare, rotund si uns cu grasime in prealabil.
Restul bucatilor se fierb intr-un vas mare cu apa sarata timp de un minut. Apoi se inlatura din vas si se varsa apa.
Se bureaza untul topit peste bucata cea mare de aluat. Folosind jumatatea din aluatul ramas, se ia cate o foaie pe rand si se intinde in vasul de gatit. Se bureaza unt peste fiecare foaie. Procedura se continua pana cand sunt folosite jumatate din foile de aluat.
Se sfarama branza cu o furculita si apoi se adauga patrunjelul taiat marunt. Se amesteca bine si se imprastie peste foile de aluat in vasul de gatit.
Se adauga in continuare straturi de aluat intins, burat cu unt la intevale, pana se termina aluatul. Ultimul strat se impastie putin in afara vasului, peste marginile acestuia.
Se bate galbenusul unui ou cu restul de unt topit si se varsa apoi peste aluat. Se coace la cuptor, la foc moderat, pana devine brun-auriu. Se scoate apoi de la cuptor, se rastoarna din vas si se taie felii inainte de a fi servit.