http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Ştrudel cu brânză dulce
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g brânză proaspătă de vaci, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri zahăr tos fin, 1/4 ceaşcă făină cernută, 1/3 ceaşcă stafide, 2 pachete cu aluat de foetaj (decongelat), 3 linguri lapte, încă o lingură zahăr tos fin, unt pentru uns tava.

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă brânza, zeama de lămâie şi zahărul (3 linguri) şi se încorporează - cu grijă - stafidele şi făina.

Se aşează cele două bucăţi de aluat pe planşetă, se pune pe fiecare un strat de brânză (jumătate pe una, jumătate pe alta), lăsându-se o margine de 5 cm, se rulează şi se strâng bine la capete.

Se pun amândouă ştrudelele pe o tavă unsă cu unt, se ung cu lapte, se presară cu zahăr şi se coc 25 min. în cuptorul încins, până ce se rumenesc frumos.