http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Ştiucă cu legume (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 ştiuci, 500 g fasole verde, 300 g morcovi baby, 2 cepe, 1 căpăţână de usturoi, 2 ardei capia, 1 ardei iute, 2 lămâi, 200 ml vin alb sec, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pătrunjel, varză albă.

Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se amestecă bine cu apă, sare şi se acoperă cu o farfurie.

Ştiucile se curăţă, se spală şi se condimentează. Se umplu în interior cu frunze de pătrunjel, felii de lămâie şi puţin ardei iute tocat. Se aşează într-o tavă, împreună cu fasolea verde spălată şi tăiată în bucăţi mici, morcovii tăiaţi în jumătăţi sau lăsaţi întregi, ardeii tocaţi şi cepele feliate.

Se toarnă deasupra o cană de apă, vin alb, ulei şi se condimentează. Se acoperă cu folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins şi se lasă 20 min. la foc potrivit.

Se îndepărtează folia, se verifică dacă s-au fiert legumele şi, dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se mai lasă în cuptor încă 10 min.

Se scot din tavă într-un vas înalt, se toarnă deasupra mujdeiul şi se lasă acoperite 10 min.

Se serveşte fierbinte, presărat cu verdeaţă tocată şi salată de varză.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Pinot Gris.