http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Ştiucă cu legume (I)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 stiuca mai mare, 800 g cartofi, 450 g broccoli, 450 g fasole verde, o ceapa, 2 lamai, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert, impreuna cu ceapa curatata de foi si spalata, in apa fierbinte in care s-a adaugat putina sare.
Broccoli si fasolea se pun la fiert impreuna cu putina sare si o lingura cu ulei. Stiuca se curata, se eviscereaza, apoi se spala si se asaza pe o farfurie.
Se unge o tava cu ulei, se asaza stiuca, se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si se asaza de-a lungul ei feliile de lamaie, apoi se introduce tava in cuptor.
Cand este gata, se scoate din tava si se serveste fierbinte, impreuna cu legumele fierte si felii de la lamaia ramasa.
Se poate servi cu patrunjel tocat.