http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Steluţe cu chimen
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pachete aluat de foetaj, 250 g mozzarella, 250 g roşii cherry, 100 g parmezan, 2 linguriţe oregano uscat, 1 linguriţă cimbru uscat, 2 căţei de usturoi, seminţe de susan, 2 ouă, seminţe de chimen, smîntînă, mărar.

Mod de preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească.
Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile. Se întind puţin cu un sucitor, ca să nu crească prea mult la copt.
O foaie se unge cu ou bătut, se presară verdeaţa uscată, două linguri de seminţe de susan şi usturoiul pisat. Se aşază din loc în loc, la distanţe egale, cubuleţe sau felii subţiri de mozzarella.
Se aşează deasupra roşii ­cherry tăiate felii, se suprapune a doua foaie şi se decupează steluţe cu o formă specială sau se pot tăia cu un cuţit.
Se aşază steluţele într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt, se ung cu ou bătut, se presară parmezan ras şi o lingură de seminţe de chimen.
Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc iute.
Se servesc calde sau reci,cu sos de roşii sau un sos din smîntînă, usturoi pisat şi mărar.