Stavrizi în sos de vin 
    
    Reţetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 2 kg stavrizi, 200 ml ulei, 150 ml vin alb, 250 ml apă, 2 lămîi, 150 g măsline, sare, piper, ienibahar boabe.
    
  Mod de preparare: Stavrizii se curăţă, se spală, se împart în bucăţi de circa 5 cm, se sărează şi se lasă la scurs. într-o cratiţă se aşază bucăţile de peşte una peste alta. într-o oală se amestecă vinul, apa, uleiul, mirodeniile. Se toarnă acest amestec peste peşte, se acoperă cratiţa, se lasă cam 35 de minute ia cuptor, până când peştele este fiert, iar sosul a rămas suficient de consistent (la nevoie, se mai adaugă apă).
     
     |