http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Spanac cu carne

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne, 1,5 kg spanac, 2-3 cepe, 1 lamiie, 1 lingura untura, 1 lingura faina, 1 pahar zeama de spanac.

Mod de preparare: Se poate prepara din carne de pasare, miel, vitel si vaca. Carnea tinara se taie in bucati potrivite, se asaza in cratita, alternind un rind de spanac oparit, un rind de carne, presarate cu ceapa taiata fin sau rasa direct, faina si sare. Se termina cu un strat de spanac. Se pune grasimea si zeama de spanac, apoi se acopera si se da la cuptor sau se fierbe pe foc, la aragaz. Cind mincarea este gata, se acreste cu zeama de lamiie si se serveste tot cu zeama de lamiie. Cind carnea este mai batrina, se fierbe mai intii si apoi se asaza in straturi
Se poate servi spanacul si neacrit cu lamiie.