http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Spaghete tiroleze
Reţetă tradiţională din Austria

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g spaghete, 250 g ciuperci, 150 g unt, 150 g smîntînă, 150 g şuncă presată, 100 g caşcaval, 100 g făină, 25 g usturoi, 25 g zahăr tos, sare, zeamă de oase.

Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă clocotită cu sare, se strecoară, se spală cu apă rece, se amestecă cu 50 g unt fierbinte. Restul de unt se pune la topit, se adăugă făina şi se rumeneşte. Se stinge cu zeamă de oase şi muştar, zahăr tos, sare. Ciupercile (tocate mărunt) fierte împreună cu şunca presată (tăiată mărunt) se amestecă cu spaghetele şi sosul rezultat. La servire, se presară deasupra caşcaval ras.