http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Spaghete cu piept de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g spaghete, sare, 4 linguri ulei, 500 g piept de pui (sau pulpe), 2 linguri unt, 200 ml suc de portocala (stors proaspat), 10 caise uscate, 3 linguri miere, 4 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite praf de curry (sau alt condiment iute), 1 legatura coriandru (sau alta verdeata aromata).

Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa (multa) cu sare, se scurg printr-o strecuratoare si se picura peste ele uleiul, clatinandu-le ca sa patrunda peste tot. Intre timp, se curata de pielita pieptul de pui, se taie cubulete si se rumeneste in untul incins. Se toarna deasupra sucul de portocala si se adauga caisele taiate bucatele, mierea si curry-ul. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa dunstuiasca toate circa 8 minute, se gusta de sare si se incorporeaza coriandrul spalat si tocat marunt. Apoi se toarna peste spaghete si se amesteca bine.