http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Spaghete cu ciuperci în aluat
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină, 1 gălbenuş, 3 linguri margarină, 2 linguri apă, sare.
Pentru umplutură: 300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură brânză, sare.

Mod de preparare: Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac“, iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină.
Fierbi spaghetele în apă cu sare şi le laşi apoi într-o strecurătoare. Din unt cu făină şi o ceaşcă de apă fierbi un sos potrivit, la care adaugi un ou. Îl amesteci cu spaghetele, ciupercile înăbuşite în unt, brânza rasă şi potriveşti gustul de sare. Pui umplutura de spaghete în forma cu aluat, îi pui un capac din aluatul rămas, presezi marginile foilor de aluat şi coci totul la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, laşi spaghetele astfel pregătite să se răcească, apoi le răstorni pe un platou.