http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Sote de ficat cu măr copt

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g ficat de vită, 3-4 mere, 3 cepe, 75 g unt, 2 linguri făină, 1⁄2 l lapte, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Ficatul se ţine în lapte rece cel puţin o oră. Se scurge apoi, se curăţă de pieliţe, se porţioneaza în felii de un deget grosime. Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei, pe ambele părţi. Atenţie, ficatul se săreaza numai dupa ce s-a prăjit, altfel se întăreşte.
Cepele se curăţă, se taie peştişori şi se rumenesc în puţin unt. Merele se taie inele şi se dau la cuptor, într-o tavă unsă cu unt.
Se serveşte acoperit cu ceapa prăjită şi ornat cu rotocoale de măr copt.